Cresele de stat din sectorul 2 au programul de funcționare cuprins între orele 06.00 – 18.00.
Contribuția părinților pentru un copil este de 137 lei/lună, iar pentru doi copii de 68 de lei/lună.

Cresele din Sectorul 2 functioneaza dupa modelul Danez de educatie.

Obiectivul general al educatiei daneze este de a crea, în cooperare cu părinții, un cadru care să favorizeze dezvoltarea, bunăstarea și independența copiilor.
Aceste măsuri trebuie să se asigure că copiii au o zi obisnuita care, în același timp, le oferă securitate și provocări și în care se pot dezvolta legături strânse cu adulții.
Mai mult, sistemul danez isi propune sa familiarizeze copiii cu rutina zilnică a vieții școlare.
Activitatea centrelor de zi este efectuată de educatori instruiti in sistemul danez. Abordarea folosita este una recunoscătoare în care copilul este apreciat ca ființă umană.
Mai degrabă decât lucrărilor tradiționale școlare, cum ar fi învățarea cititului și a scrierii, se pune accentul pe învățarea abilităților sociale, a abilităților motorii, a normelor culturale etc.
Cercetătorii susțin că acești factori sunt unul dintre motivele pentru care danezii sunt cei mai fericiți din lume.

Curriculum

Predarea are forma de joc și alte activități bazate pe dezvoltare.
Nu există clase sau lecții oficializate. De fapt, etapele anterioare ale învățământului preșcolar danez au mai ales caracter de îngrijire a copiilor decât educație formală.
Numărul săptămânal de lecții preșcolare este de 20 de lecții împărțite în trei până la patru ore pe zi, cinci zile pe săptămână.

Evaluare

Nu există reguli oficializate cu privire la observare și monitorizare, dar mulți educatori au interesul de a lucra cu observația bazată pe interacțiune.
Instituția ține consultări cu părinții. Aici personalul instituției discută cu părinții copiilor despre cum prosperă copiii în crese, cu ce ocupă, punctele lor puternice și slabe și despre relația lor socială cu ceilalți copii.

In ordinea cautarii lor de catre parinti, cresele de stat din Sectorul 2, Bucuresti, sunt: