Profil
Continut:
Locatie
Gradinita Ioanid situata in proximitatea Parcului Gradina Icoanei, functioneaza intr-o cladire restaurata, care pastreaza elemente arhitecturale unice, menite sa reafirme valoarea inestimabila a edificiului. Acest spatiu, simbol al elegantei trecutului, este organizat intr-o maniera inovativa cu scopul de a stimula copiilor gustul pentru investigatie si actiune, de a-i provoca sa se exprime si de a-i angaja in relatii sociale de grup.
Fiecare sala in care se desfasoara educatia este special amenajat pentru copii, in asa fel incat sa constituie elemente de baza in experienta de viata si sa trimita acestora mesaje esentiale pentru dezvoltarea lor.
Spatiul detine sali de clasa, sala de sport, dans, gimnastica, aikido, sala de muzica, teren de joaca amenajat cu jucarii de exterior, in curtea gradinitei (in proximitatea a doua parcuri), sali pentru servirea mesei, biblioteca, bucatarie proprie,
sali de studiu (limbi straine/cluburi), cabinet de consiliere, cabinet medical.Costuri
Program scurt 8:30 – 12:30 6355 EUR / an scolar Program lung 08:30 – 16:30 7460 EUR/an scolar Avizata / Acreditata
Gradinita Ioanid este acreditata prin O.M. 4485, 01.09.2014.
Oferta educationala
Cluburile cu plata si activitatile optionale incluse in programul standard permit copiilor sa isi descopere potentialul creativ, sa se cunoasca pe sine si mediul inconjurator, sa fie deschisi si originali in modul lor de a se exprima.
Scopul acestor cursuri atelier este stimularea creativitatii, a capacitatii de autoexprimare si exersarea diferitelor tehnici creative sau academice.Metodologie
Filosofia gradinitei este construita in jurul conceptului de life-long learning (invatare pe intreg parcursul vietii), avand ca paradigma a invatarii constructivismul.
Curriculumul este construit in jurul unui set de valori cuprinse in profilul celui care invata. Sunt urmarite formarea unor tineri echilibrati, pentru care pregatirea intelectuala, emotionala, etica si fizica sunt la fel de importante.
La Ioanid copiii sunt implicati in experiente de invatare care stimuleaza curiozitatea si creativitatea. Aceasta se realizeaza intr-o atmosfera calda si relaxata, dar dinamica si stimulativa, bazata pe intelegere si respect reciproc.
Aceste experiente sunt astfel concepute incat sa permita fiecarui copil sa-si descopere identitatea proprie, sa-si dezvolte o imagine de sine pozitiva, sa devina independent si responsabil.
La Ioanid se vorbeste atat limba romana, cat si limba engleza, pe care o studiaza ca sistem de comunicare si mijloc de cunoastere a lumii.
Procesul instructiv-educativ din gradinita se realizeaza prin tehnici de predare moderne, creative, inovatoare, interactive, centrate pe copil, cu ajutorul unor materiale si mijloace didactice originale, toate acestea pregatind copiii pentru urmatoarea etapa
educationala.Curriculum in limba romana
Activitatile planificate urmaresc programa avizata de Minister si promoveaza conceptul de dezvoltare globala, care vizeaza cuprinderea tuturor aspectelor importante ale dezvoltarii complete a copilului, in acord cu particularitătile sale de vârstă și individuale.
Gradinita Ioanid, ofera conditiile specifice pentru dezvoltarea deplină a copilului, tot personalul fiind implicat în reușita educatională.
Procesul de învătare durează toată ziua, fiecare act întreprins fiind unul educativ. Se învată atât prin explorare, cât și prin joc, copilul fiind ulterior capabil să învete în cadrul unor activităti indepedente.Curriculum in limba engleza
In Gradinita Ioanid copiii citesc sau scriu in limba engleza pentru a invata limba in sine, a invata cum functioneaza limba, a invata prin intermediul limbii despre lumea din jurul nostru.
Cartea in limba engleza inlocuieste manualul de limba engleza, asigurand un context autentic, plin de intelesuri, in stransa legatura cu nevoile si interesele copiilor.
Ioanid propune un curriculum propriu, armonizat cu cel international al Programului Anilor Primari (Primary Years Programme/PYP).Cadre didactice
Ioanid are educatori calificati, cu experienta, care predau cu pasiune pentru educatia copiilor. Acestia urmaresc unicitatea fiecarui copil si modul lor de-asi exprima trairile si imaginatia.
Cum arata o zi la gradinita? Care este programul?
Program scurt 8:30 – 12:30 Activitati de predare in limba romana si limba engleza
3 mese zilnice gatite in bucatarie proprie (mic dejun, gustare de fructe, pranz)
2 cluburi incluse, cu frecventa de 2 ori pe saptamana fiecare: Music and fun si DansProgram lung 08:30 – 16:30 Activitati de predare in limba romana si limba engleza
Activitati de consolidare dupa amiaza
4 mese zilnice gatite in bucatarie proprie (mic dejun, gustare de fructe, pranz, gustare dupa-amiaza)
2 cluburi incluse, cu frecventa de 2 ori pe saptamana fiecare: Music and fun si Dans
Program zilnic de somn
*Programul lung poate incepe dupa o luna de adaptareMasa
In functie de programul ales, copilul va beneficia de trei sau patru mese incluse (micul dejun, masa de pranz si doua gustari), acestea fiind pregatite in bucataria Ioanid in ziua respectiva.
In pregatirea meselor zilnice, sunt folosite ingrediente proaspete de la furnizori atent selectionati pe criterii de alimentatie bio. Bucataria ofera un meniu variat si echilibrat, stabilit impreuna cu cadrele medicale, respectand principii nutritionale necesare in dezvoltarea si cresterea copilului.
Micul dejun, masa de pranz si gustarea sunt pregatite in bucataria Ioanid in ziua respectiva.Varsta minima
2 ani
Scoala de vara
Timp de 6 saptamani, cei mici se vor bucura de activitati desfasurate la exterior, de jocuri sportive de echipa si programe recreative. Toate acestea sunt coordonate de catre profesorii cu scopul dezvoltarii abilitatilor de comunicare in limba engleza.
In cadrul programul de vara de anul acesta, grupuri restranse de copii pot participa la cursuri care au loc in aer liber, in majoritatea timpului, conform unor orare decalate (atat de plecare/ sosire, cat si de pauze sau de mese).
Tema sub care sunt reunite activitatile este „Explore your hobbies!”, cu subteme saptamanale, precum Dance week, Art week, Science week, Plimbari virtuale, provocari si ateliere interactive.
Toate acestea vor face deliciul acestei verii.Program scurt 8:30 – 12:30 1 saptamana 180 euro (mese incluse: mic-dejun, o gustare si pranz) 3 saptamani 510 euro (mese incluse: mic-dejun, o gustare si pranz) 6 saptamani 1020 euro (mese incluse: mic-dejun, o gustare si pranz) Program lung 8:30 – 16:30 1 saptamana 225 euro (mese incluse: mic-dejun, 2 gustari si pranz) 3 saptamani 645 euro (mese incluse: mic-dejun, 2 gustari si pranz) 6 saptamani 1290 euro (mese incluse: mic-dejun, 2 gustari si pranz) Zilele libere
Anul scolar Ioanid are 10 luni: 1 septembrie 2020 – 30 iunie 2021.
Inscriere
- Vizita sub forma unui tur al gradinitei cu directorul unitatii, care prezinta oferta educationala;
- Completarea dosarului de inscriere – formular de inscriere, oferta educationala, tabel de taxe, contract educational, contract de prestare servicii si dovada platii taxei administrative.
- Completarea chestionarului de integrare (valabil doar la grupele mini-mica si mica).
Video
Poze
Pareri
O parere despre “Gradinita Ioanid”
Adauga-ti parerea Anulează răspunsul
Profil
Video
Poze
Pareri
O parere despre “Gradinita Ioanid”
Adauga-ti parerea
Nu recomandam sub nici o forma. Scriu acest review la rece, dupa 4 luni de cand ne-am retras copilul de la gradinita Ioanid.
Am avut copilul inscris la gradinita Ioanid timp de 1 an si 2 saptamani. In timpul primului an, am avut frecvent dubii daca este spre binele copilului sa ramana in aceasta institutie. Ne-am complacut cu situatia, din pacate, si am inceput chiar si noul an scolar tot aici. Am hotarat ca nu are rost sa mai continuam colaborarea si ne-am retras copilul de urgenta, dupa doar 2 saptamani din noul an. Au fost multe motivele pentru care am hotarat asta, dar voi mentiona doar cateva dintre acestea, si cateva experiente:
– Motivul principal: Copilul nostru a regresat ENORM in perioada in care a frecventat gradinita Ioanid. Se vedea cel mai tare lucrul acesta dupa vacante. Dupa fiecare reintoarcerea la gradinita, urma o perioada de regres total. Cel mai evident a fost dupa reintoarcerea din vacanta de vara.
Ne-am convins ca am avut dreptate, fara nici un fel de dubiu, dupa ce copilul nostru a inceput sa frecventeze o alta gradinita. Este incredibil ce diferenta spre bine am observat la baiatul nostru, din absolut orice punct de vedere. Cat timp el a fost la Ioanid, progresele se intamplau in mare parte, pentru ca noi, parintii, am lucrat mult cu el acasa. La noua gradinita insa, sunt foarte multe progrese datorate gradinitei si a colegilor cu care isi petrece toata ziua.
– Exista copii preferati. Daca al tau nu a tras lozul castigator, ghinion. Ni s-a spus de catre una dintre educatoare ceva greu de crezut despre un alt copil din grupa, si anume „el este mai ciudatel”, motiv pentru care acel copil prea mai putina atentie.
– Parintii au access la camere de supraveghere, asadar am putut observa foarte des favoritismele, ale uneia dintre educatoare. Acestea se reflecta in diverse moduri, si am sa exemplific unul dintre acestea, care ne-a accentuat drastic decizia de a retrage copilul dupa 2 saptamani ale noului an, in loc sa mai asteptam 4 luni, asa cum planificasem initial.
Au fost nenumarate momente cand un alt copil ne-a lovit baiatul nostru in mod repetat si intentionat, in decurs de mai multe zile. Educatoarea care a fost cu copii in clasa in momentul respectiv nu a observat acest lucru. A trebuit sa ii atrag eu atentia, si sa ii spun ca am vazut pe camerele de supraveghere diverse lovituri in cap, confirmate inclusiv de copilul meu. Raspunsul educatoarei atunci cand i-am atras atentia, a fost „Stim ca X loveste si ca face asa. Si pe noi ne mai loveste”, si a inceput sa rada.
In ziua urmatoare, cealalalta educatoare in care aveam mai multa incredere, ne-a spus ca „s-a rezolvat”.
Insa, in urmatoarele doua zile, exact acelasi lucru s-a intamplat din nou. Lovituri in fata copilului meu, dar si al altor doi colegi. Aceeasi educatoare care nu a observat nici primele dati aceste agresiuni, l-a luat de mai multe ori in brate pe copilul agresiv, la doar 1-2 minute dupa ce acesta mi-a lovit copilul meu si alti doi colegi. Practic i-a transmis un mesaj ca el este favorizat, desi este agresiv. Cu buna voie sau nu, educatoarea a incurajat astfel de comportamente ale acelui copil, si nu a facut ceva concret in a preveni astfel de situatii. Era responsabilitatea dansei sa nu existe violente intre copii, lucru mentionat inclusiv in contract, unde este stipulat faptul ca astfel de comportamente sunt interzise si nu exista toleranta. Copii se mai cearta, este firesc. Dar cand asta se intampla asta in mod frecvent, si educatoarea rade si spune ca stie ca se intampla, si nu reuseste sa opreasca situatiile conflictuale, nu exista nici o scuza.
– Programul este mult prea scurt. In contract programul este de la 8:30 la 16:30, insa parintii sunt rugati sa duca copilul de la ora 9, pentru a nu cauza aglomeratie, si sa vina neaparat pana la 16:30.
– Comunicarea cu numerosi angajati ai institutiei a fost absolut execrabila in procesul de retragere al copilului. Cand am vrut sa aflu cand imi pot recupera o parte din banii platiti in avans, mi s-a spus de o angajata de la secretariat ” nu stiu, nu e treaba mea si nu ma intereseaza asta pe mine”.
Aceeasi atitutine au avut-o si alti angajati. Mentionez ca nici macar nu le-am spus motivele reale pentru care ne-am retras copilul, pentru ca nu am vrut sa cauzez o stare conflictuala. Ba mai mult de atat, conform contractului hienesc, lor le-au ramas o suma de aproximativ 2,300 de euro, pe post de „daune” pentru ca ne-am retras copilul. Da, 2,300 de euro daune pentru ca am avut copilul inscris doua saptamani dintr-un an scolar. Contractele sunt facute in asa fel incat sa ii convinga pe parinti sa nu isi retraga copilul, insa va dati seama cat de mult ne-am dori sa scapam de aceasta institutie daca am acceptat sa le lasam lor acei bani.
A fost si o suma pe care a trebuit sa ne-o inapoieze, conform contractului. Pentru a-mi recupera acea suma de bani, a trebuit sa ii amenint ca ii dau in judecata, si abia atunci au inapoiat banii.
– Vacante, vacante, vacante. Programul este plin de vacante.
–-
Copilul nostru este acum la o alta gradinita cu program normal, de la 8 la 18. Noi hotaram daca vrem sa lasam copilul acolo pana la 16:30, sau 17, dar gradinita functioneaza, parintii au flexibilitate. Aici, baiatul nostru se distreaza, evolueaza, se simte fantastic. Nu exista grad de comparatie in privinta evolutiei copilului in doar 3 luni de cand frecventeaza aceasta noua gradinita, fata de IOANID.
Si ca sa citez si cateva pareri ale copilului. „Tati, mie imi place foarte mult noua gradinita. La Ioanid nu-mi placea. Era urat, si mai era si X care nu stia sa se poarte frumos si lovea pe toata lumea”. „Abia astept sa merg maine la noua gradinita. Imi place foarte mult! Eu iubesc gradinita asta!”.
La noua gradinita, copilul se trezeste in fiecare dimineata nerabdator sa ajunga. Este foarte bucuros si fericit ca incepe o noua zi in care se duce sa se distreze si sa invete. Cat timp a fost la Ioanid, niciodata nu s-a intamplat asta.
In concluzie, dragi parinti, exista locuri mult mai bune pentru copii dumneavoastra. Noi am facut greseala sa ne complacem cu situatia pentru o perioada prea lunga de timp, si am regretat. Nu negam faptul ca exista si parinti multumiti de institutia Ioanid. Si noua ne-au placut anumite lucruri, si am respectat-o foarte mult pe educatoarea de limba romana, corecta, care nu facea favoritisme. Asa cum mentiona si altcineva in alte pareri despre Ioanid, „La pomul laudat sa nu te duci cu sacul”.
Repet. NU RECOMANDAM!