Profil
Continut:
Locatie
Gradinita Compania Mica din Sectorul 2, Bucuresti este localizata chiar in Parcul Circului. Aceasta este situata in vecinatea cartierului Tei.
Inca din 2009 gradinita se mandreste cu faptul ca sunt singura gradinita de limba germana din Bucuresti cu iesire directa in parc.Costuri
Pretul unui modul de o saptamana pentru scoala de vara este:
Program 8:30 – 17:30: 550 lei (include mic dejun, gustare de fructe, dejun, gustare de dupa amiaza)
Program 8:30 – 13:00: 450 lei (include mic dejun, gustare de fructe si masa de pranz)Oferta educationala
Programul gradinitei a fost revizuit si adaptat continuu in toti anii de activitate. Acesta este structurat pe trei ani de studiu: grupa mica, grupa mijlocie si grupa mare.
Ritmul prietenos al invatarii este mentinut cu o saptamana recapitulativa la fiecare trei saptamani. Saptamana de invatare incepe marti si se incheie luni cu o recapitulare.Grupa mica
Focus pe integrarea copiilor si pe adaptarea acestora la ideea de grup: rutine comune – salutat, mancat, spalat, jucat. Se introduc jocuri repetitive, de asociere si clasificare, dar se pastreaza alternanta miscare – concentrare.
Copiii fac germana la nivel de sensibilizare. Activitatile dureaza 5-10 minute si sunt cat se poate de diverse: planse, povestioare, colorat, joc de grup dupa reguli.Grupa mijlocie
Accentul se muta acum pe achizitii de limba germana, pe teme de dezvoltare a limbajului si gandirii, conform curiculei ministerului, teme din sfera om si societate, natura, gandire logica si matematica.
Se asigura ca se fac achizitii tipice de gradinita: cunostinte si abilitati cognitive, emotionale, sociale. Jocurile devin mai complexe, spre a antrena atentia si rabdarea.
Jocul liber isi pastreaza insa locul sau important.Grupa mare
La grupa mare, copiii dobandesc capacitatea de exprimare complexa a propriului univers: descriere, emotii, relatii, aprecieri.
Manifestarile creative diverse (arta, scris de povesti, inventat jocuri) sunt incurajate iar jocurile de rol si mai complexe. Copiii sunt pregatiti pentru scoala.
Pe langa aceste linii generale, specifice fiecarei varste de gradinita, in fiecare an sunt abordate constant aceleasi teme, dar la un nivel mai detaliat de abordare (eu, corpul, familia, imbracamintea, anotimpurile, camera, casa, orasul, oamenii, etc).
Placerea cititului este dezvoltata si totodata povestile specifice varstei – scurte, vesele, cu poanta si invataminte.
Se fac si experimente, si lucru manual, aratabdu-le copiilor ce inseamna sa duca ceva la bun sfarsit.Metodologie
La Compania Mica totul este in limba germana si nu se opresc niciodata din cercetare si cautare. Invatarea ca stil de viata este principalul obiectiv de care ne ocupam.
Atitudinea copiilor este modelata fata de invatare pe termen lung. Copiii sunt ghidati, cu empatie si caldura, prin copilarie, insotind creativitatea cu disciplina.
Invatarea in limba germana inseamna verbalizarea si constientizarea a ceea ce copiii traiesc zi de zi, un ajutor in descoperirea de sine, dar si deschiderea spre oportunitati importante in viitor.
Invatarea este cea mai importanta joaca, devenind in sine o raspalata. De asemenea, gradinita insista pe politete si pe atitudine prietenoasa.
Astfel, grupul trebuie respectat si, in cadrul lui, copiii invata ca dialogul rezolva problemele.Cadre didactice
Echipa e cadre didactice este creativa, inspirata, unica, in acelasi timp potrivindu-se de minune. Este ceea ce aduce o contributie consistenta pe drumul dezvoltarii copiilor care le trec poarta.
Educatoarele si coordonatorii au experienta vasta de coordonare a unor programe de educare si de dezvoltare prin joaca si dialog.
Blande, zambitoare si creative, avand spirit de initiativa, educatoarele gasesc mereu modalitati originale si eficiente de captare a atentiei si a interesului celor mici.
Le place sa lucreze cu copiii intr-o atmosfera de incantare si o genereaza neincetat. Meseria de educator implica rabdare, dragoste, disponibilitate, pregatire continua, adaptare la nou si daruire de sine.Masa
Exemplu masa Luni Marti Miercuri Joi Vineri Mic dejun Cereale cu lapte (cereale integrale si fulgi de cereale) Tartine dulci de paine integrala cu unt si miere de albine Ou fiert, tartine de paine integrala cu branza si ardei gras Cereale cu lapte (cereale integrale si fulgi de cereale) Tartine de paine integrala cu cascaval si castravete Gustare Fructe de sezon Fructe de sezon Fructe de sezon Fructe de sezon Fructe de sezon Pranz Supa alfabet cu carne de curcan. Mancare de mazare cu carne de curcan, castraveti murat Ciorba de legume cu zdrente de ou si leustean. Penne cu sos de rosii si legume, mozzarella (separat) Supa cu galusti. Pulpa de pui dezosata la cuptor, legume sotate, salata de varza Supa crema de mazare cu crutoane. File de somon cu piure din cartofi + salata verde Ciorba taraneasca de vita. Pizza Margerita Gustare Mucenici Moldovenest Banana Orez cu lapte si scortisoara Placinta cu mere Kefir cu cereale Cum arata o zi la gradinita? Care este programul?
Exemplul unei zile Program scurt 08:00 – 13:00 09:00 – 09:30 Morgenkreis (cercul de dimineata): un joc, o rima, un cantecel… ca sa ne asiguram voia buna pentru toata ziua 09:30 – 12:00 activitati specifice pe grupe de varsta, conform orarului grupei 10:45 masa de fructe (fructe de sezon) 08:00 – 09:00 primirea copiilor, micul dejun, pregatirea zilei 11:00 – 12:00 martea si joia ora de educatie fizica (in sezonul cald – in parc), miercurea ora de muzica (flaut, cor) 12:00 – 13:00 ora de parc, fie lectii in aer liber, pe pajiste cu paturicile, fie joc organizat de grup, fie plimbare, fie zbenguiala la locul de joaca Program normal 08:00 – 17:30 13:00 – 13:30 masa de pranz 13:30 – 16:00 somn pentru cei somnorosi sau activitati specifice pe grupe de varsta, conform orarului 16:00 – 16:30 gustare 16:30 – 17:30 joc organizat de grup, joc liber, alte activitati Program lung 08:00 – 18:30 17:30 – 18:30 alte activitati, sfarsitul programului Asistenta medicala
Medic primar pediatru, IOMC, Asisten medical IOMC, Psiholog si psihoterapeut.
Iesitul afara
Mandrindu-se cu faptul sunt singura gradinita cu iesire directa in parc, Gradinita Compania Mica petrece mult timp cu copiii in spatiul liber.
Scoala de vara
In cadrul scolii de vara se organizeaza:
- atelier de arta fotografica (tehnica peisajului)
- atelier de retete de jocuri, jocurile de alta data, joaca „in fata blocului”
- atelier de arta fotografica (tehnica portretului)
- atelier de teatru de umbre (umbre, contururi, personaje, poveste, ecleraj, manipularea personajelor, premiera)
Atelierele sunt astfel concepute incat nu doar sa introduca participantii intr-o noua tehnica artistica sau ludica, ci si
- sa ii ajute sa stabileasca relatii placute si productive cu instructorii,
- sa le trezeasca curiozitatea si spiritul de echipa,
- sa ii determine sa constientizeze necesitatea de a duce un proiect la bun sfarsit chiar daca unele etape sunt mai putin confortabile sau creative.
Sesiunile imbina dialogul cu experienta, bucuria cu efortul, descoperirea cu disciplina si respectul, totul intr-o maniera recreativa, de vara.
Majoritatea sesiunilor va avea loc in aer liber intre 9:30 si 11:30.
Programul este recreativ, vesel, foarte placut si ofera multe optiuni de invatare prin joc si experiment, lucru in echipa: citit, vizionat filme documentare, bricolaj, mestesugarie, teatru de umbre, club de lectura, pictura, experimente, gatit, etcProgramul va functiona dupa urmatoarele repere orare: 09:00 – 09:30 primirea copiilor, micul dejun 9:30 – 10:00 pregatirea activitatilor, explicatii, intrebari, notite in jurnal 10:00 – 13:00 atelierul principal a zilei 13:00 – 13:30 masa de pranz 13:30 – 15:30 alte activitati / somn 15:30 – 15:45 gustare 15:45 – 17:30 jocuri si concursuri in parc/curte After school
Programul pentru clasele 0-IV:
2 tipuri de program
program normal (preluare de la scoala – 17,30)
program lung (preluare de la scoala – 18,30)
Aliniaza activitatile si materialele suplimentare la programa scolara pe care o urmarim foarte strict. Deoarece limba germana este foarte importanta, toti copiii sunt evaluati periodic si ajutati prin exersarea individuala a notiunilor care trebuie fixate. Colaboram cu pedagogi specializati si foarte rabdatori, care urmaresc evolutia in timp a elevilor.
Programul incepe cu preluarea copiilor de la scoala, include masa si gustarea, efectuarea temelor (clarificam, stabilim timpul necesar, verificam impreuna), invatarea continuturilor proaspat predate, recapitularea pentru materiile de a doua zi, lucrul suplimentar la materiile principale, achizitia de cunostinte general conexe.
In relatia cu sistemul de invatamant romanesc (in limba germana), efortul nostru se indreapta catre a evita capcanele acestuia, a preveni sau indrepta erorile si a face experienta elevilor cat mai utila.Programul pentru clasele V-VIII
2 tipuri de program
program normal (preluare de la scoala – 17,30)
program lung (preluare de la scoala – 18,30)Pregatirea examenului de capacitate din clasa a VIII-a. Programul incepe cu preluarea copiilor de la scoala, include masa si gustarea, dupa care oferim ajutor specializat (cu profesori dedicati) pentru studiul limbii si literaturii germane, al limbii si literaturii romane si al matematicii.
Dincolo de programul zilnic, aceste discipline se pot studia si individual, in functie de nevoile copiilor si optiunile parintilor.
Ofera asistenta si la materii cum ar fi istoria, geografia si biologia, dar considera insa ca, la aceasta varsta, aceste materii pot si trebuie sa fie invatate de catre elevi prin studiu individual.Video
2019 într-un minut...Ne-am bucurat de el tare!De 2020 ne vom bucura poate și mai mult!Împreună!La mulți ani!
Publicată de Compania Mica pe Marţi, 31 decembrie 2019
Poze
Pareri
Profil
Video
Poze
Pareri